У Баноштору дочекана 65. међународна ТИД регата

У недељу, 31. јула, члан општинског већа Саша Миловановић присуствовао је дочеку 65. међународне ТИД регате који је организован у Баноштору.

ТИД регата (Тour Internacional Danubien) је најдужа и највећа речна регата на свету, а од прошле године је у њену руту укључено и етапно место Баноштор.

Више од 150 кајакаша из Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Бугарске, Румуније, Француске, и других земаља је ове године по други пут стигло у Баноштор а Општина Беочин се потрудила да кроз сарадњу са организаторима свим учесницима обезбеди пријатан и сигуран боравак у камп станици.

 

„Изутена ми је част и лично задовољство да поздравим организаторе, учеснике и госте овог значајног међународног спортског догађаја. За нашу општину је ово добра промоција и прилика да покажемо да смо срдачни домаћини који негују спортске вредности и теже ка стварању нових традиција. Сигуран сам да ћемо имати прилику да дочекамо још регата у најбољем светлу и наредних година.“, истакао је Миловановић.

 

 

Овогодишња ТИД регата је почела у Инголштату у Немачкој 25. јуна а очекивано је да учесници на ушћу Дунава у Црно море буду 7. септембра. Поред општине Беочин и Баноштора, етапне станице су и градови домаћини попут Апатина, Бачке Паланке, Новог Сада, Београда и др.