Turističko-gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ za vikend u Staroj Pazovi

Turističko-gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ biće održana 29. i 30. septembra u Staroj Pazovi. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su govorili predstavnici Turističke organizacije, Opštine Stara Pazova, Centra za kulturu i „Lexington benda“ koji će nastupiti u okviru drugog dana manifestacije.

Ova manifestacija se prethodnih godina održavala u sklopu Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi. Ove godine obeležava se kao zaseban događaj na trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi, a učešće će uzeti poljoprivredna gazdinstva, vinarije, mnogobrojna udruženja, proizvođači meda i rakije i mnogi drugi.

– Naš cilj je da prenesemo autentičan duh i atmosferu ove naše regije kroz kulturne i turističke vrednosti, rekao je za naš portal Milivoj Kovačević iz Turističke organizacije Opštine Stara Pazova.

Predstavnici Opštine Stara Pazova navode da će od sledeće godine „Gastro Srem“ biti održan u sklopu obeležavanja slave te sremske opštine Svetog Ilije, te da je ovogodišnja manifestacija samo uvertira u ono što predstoji.

– Mi očekujemo veliki broj gostiju, ne samo sa teritorije naše opštine, već čitavog Srema, pa čak i iz Beograda i Novog Sada, zbog atraktivnosti ove manifestacije, istakao je Goran Jović predsednik Skupštine Opštine Stara Pazova.

Drugo veče nastupiće Lexington bend i oni će ujedno zatvoriti dvodnevnu manifestaciju „Gastro Srem“.

– Prvi put smo u Staroj Pazovi. Svi posetioci mogu da očekuju dobar provod i nekoliko sati kvalitetne muzike, rekao je Mladen Obradović, menadžer benda.

Podsetimo, program manifestacije počinje u petak u 17.00 sati gastronomskom izložbom, takmičenjem u kuvanju riblje čorbe i kulturno-umetničkim programom. Drugog dana predviđene su radionice i promocije, a od 20.00 sati koncert grupe „Lexington“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*