Tribina u SM: „Bezbednost dece na internetu“

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednosti na internetu u
Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je tribina pod nazivotm “Bezbednost dece na internetu”. Tribinu su organizovali Grad Sremska Mitrovica, Gradska uprava za obrazovanje i učeničke organizacije osnovnih i srednjih škola u saradnji sa Fondacijom “Tijana Jurić”.
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednosti na internetu a sa
ciljem smanjenja internet nasilja u školama, podizanja svesti kod učenika o
posledicama koje internet nasilje nosi sa sobom ali i prevencije istog, pred prepunom salom mitrovačkih osnovaca i srednjoškolaca, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je tribina pod nazivom “Bezbednost dece na internetu”. Često nesvesni opasnosti koja vreba na društvenim mrežama, učenici sremskomitrovačkih škola su mišljenja da treba biti oprezan i nadaju se će se ovakve tribine češće održavati.

Tribinu je vodio gost predavač Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”.
Obišavši više od 500 škola širom Srbije i govoreći iz svog ličnog iskustva, Jurić je istakao da je bezbednost dece odgovornost svih nas.

Ispred Grada Sremska Mitrovica, zahvalnost Fondaciji “Tijana Jurić” izrazili su zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić i načelnik GU za obrazovanje Zoran Đurić. Oni su istakli da će ovakve tribine biti organizovane i u narednom periodu jer je to svakako jedan od dobrih načina da se preventivno deluje.

Tribina je održana uz poštovanje svih protivepidemioloških mera a zbog
ograničenog broja prisutnih, svi zainteresovani mogli su da prate tribinu preko Fejsbuk stranice Fondacije “Tijana Jurić”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*