Tradicionalno obeležen Dan polja – „Pioneer“ hibridi u samom vrhu prema kvalitetu i prinosu

Obeležavanjem Dana polja u Opštini Ruma nastavljena je interesantna tradicija. Kompanija „Corteva“ je, poštujući sve mere zaštite od korona virusa, organizovala je manifestaciju gde su se paori tog dela Srema još jeddnom uverili u kvalitet i visoke prinosa „Pioneer“ hibrida kukuruza. Na licu mesta, kako to vole da kažu poljoprivrednici skidan je kukuruz, provren prinos, ali i vlažnost zrna.

Godinama unazad sremski poljoprivrednici najviše površina zaseju kukuruzom. Tako je bilo i ove godine kada je žuto zrno zauzelo više od 110 hiljada hektara. Na prvom mestu su hibridi koji stižu iz kompanije „Pioneer Corteva“ , a najzastupljeniji su oni iz ranijih grupa zrenja. U rumskom ataru, inače, hibidima kukuruza „Pioneer“ zasejan je najveći deo površina, a za to su svakako zaslužni i Dani polja koji se redovno održavaju, kao i sigurnost proizvodnje godinama unazad.

Miloš Matić, predstavnik kompanije, koji je zadužen za čitav Srem potvrdjuje da hibridi kukuruza „Pioneer“ podjednako dobro rađaju u čitavom regionu. Prema njegovim rečima važno je odabrati pravi hibrid, primeniti punu agrotehniku i rezultat neće izostati. Na oglednom polju, na putu Ruma –Buđanovci bilo je zasejano 10 hibrida različitih grupa zrenja, a iz „Corteve“ stiže preporuka poljoprivrednicima da njihve hibride seju i sledeće proizvodne godine. Posebno apostrofiraju nove hibride kao što je 0217 iz FAO grupe zrenja 500, ili 9911 iz grupe zrenja 400. Tu je i hibrid 0725 iz grupe 600, kao i 9757 iz grupe 300, koji je zamena za dobro poznati 9537.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*