Tradicionalno obeležen Dan polja – “Pioneer” hibridi u samom vrhu prema  kvalitetu i prinosu Tradicionalno obeležen Dan polja – “Pioneer” hibridi u samom vrhu prema  kvalitetu i prinosu
Obeležavanjem Dana polja u Opštini Ruma nastavljena je interesantna tradicija. Kompanija “Corteva” je, poštujući sve mere zaštite od korona virusa, organizovala je manifestaciju gde... Tradicionalno obeležen Dan polja – “Pioneer” hibridi u samom vrhu prema  kvalitetu i prinosu

Obeležavanjem Dana polja u Opštini Ruma nastavljena je interesantna tradicija. Kompanija “Corteva” je, poštujući sve mere zaštite od korona virusa, organizovala je manifestaciju gde su se paori tog dela Srema još jeddnom uverili u kvalitet i visoke prinosa “Pioneer” hibrida kukuruza. Na licu mesta, kako to vole da kažu poljoprivrednici skidan je kukuruz, provren prinos, ali i vlažnost zrna.

Godinama unazad sremski poljoprivrednici najviše površina zaseju kukuruzom. Tako je bilo i ove godine kada je žuto zrno zauzelo više od 110 hiljada hektara. Na prvom mestu su hibridi koji stižu iz kompanije “Pioneer Corteva” , a najzastupljeniji su oni iz ranijih grupa zrenja. U rumskom ataru, inače, hibidima kukuruza “Pioneer” zasejan je najveći deo površina, a za to su svakako zaslužni i Dani polja koji se redovno održavaju, kao i sigurnost proizvodnje godinama unazad.

Miloš Matić, predstavnik kompanije, koji je zadužen za čitav Srem potvrdjuje da hibridi kukuruza “Pioneer” podjednako dobro rađaju u čitavom regionu. Prema njegovim rečima važno je odabrati pravi hibrid, primeniti punu agrotehniku i rezultat neće izostati. Na oglednom polju, na putu Ruma –Buđanovci bilo je zasejano 10 hibrida različitih grupa zrenja, a iz “Corteve” stiže preporuka poljoprivrednicima da njihve hibride seju i sledeće proizvodne godine. Posebno apostrofiraju nove hibride kao što je 0217 iz FAO grupe zrenja 500, ili 9911 iz grupe zrenja 400. Tu je i hibrid 0725 iz grupe 600, kao i 9757 iz grupe 300, koji je zamena za dobro poznati 9537.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar