Televizija Fruška gora proslavila prvi rođendan

Televizija Fruška gora proslavila je svoj prvi rođendan. kolacTim povodom je u prostorijama televizije u Rumi obeležen dan kada je pre tačno godinu dana pušten signal preko Kopernikusovog digitalnog sistema. Obeležavanju je prisustvovalo sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve obavljajući čin rezanja slavskog kolača.

Svečanom ručku prisustvovali su brojni prijatelji, poštovaoci i kolege kolektiva Televizije Fruška gora.

Potpredsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Damir Zobenica

Tom prilikom čestitke za uspešan rad i dobre rezultate za samo godinu dana postojanja kolektivu je uputio potpredsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Damir Zobenica. On je dodao da se gostujući u emisiji „Otvoreni studio“ i sam uverio u dobre tehničke i kadrovske kapacitete ove medijske kuće.
Zahvalio se na pozivu koji mu je upućen da zajedno sa ekipom Televizije Fruška gora obeleži prvu godinu rada.

Predsednik Društva novinara Vojvodine Mladen Bulut
Predsednik Društva novinara Vojvodine Mladen Bulut

Slavlju koje je upriličeno povodom rođendana prisustvovali su i predstavnici jednog od najstarijih struktovnih udruženja, a to je  Društvo novinara Vojvodine za čije je osnivanje svoj trud i napor svojevremeno uložio Jovan Jovanović Zmaj. Predsednik ovog društva Mladen Bulut istakao je da kolektiv Televizije Fruška gora pokazuje veliki napredak u pisanju projekata za sufinansiranje medijskih sadržaja. Rekao je da zaposleni u ovoj medijskoj kući ispravno mere svoju narativnu i budžetsku postavku onoga što kao medijski sadržaj nude, što se pokazalo kao veoma redak slučaj u Srbiji.

Vlasnik Televizije Fruška gora Slavko Stijaković
Vlasnik Televizije Fruška gora Slavko Stijaković

Vlasnik televizije Slavko Stijaković zahvalio se svima na podršci i istakao da se bez toga nikada ne bi ni upuštao u tako ozbiljan medijski posao. Naglasio je da rubrike njegovih zaposlenih sada mogu biti viđene i u emisijama javnog servisa Vojvodine (RTV). „Ovo je bio je ogroman iskorak za samo godinu dana rada“ – rekao je Stijaković i dodao da je ponosan na rezultate ostvarene u prvoj godini.

Televizija Fruška gora počela je svoj rad 13. januara 2016. godine. U proteklom vremenu je i pored izazova koje sobom nosi pokretanje televizije, uspela da ostvari dobre rezultate. Otvoreno je dopisništvo u Inđiji, a u planu je otvaranje istog u Sremskoj Mitrovici. Pored toga, ostvarena je saradnja sa Radio televizijom Vojvodine na osnovu koje će se sadržaji ove medijske kuće videti i na pokrajinskom javnom servisu. Jedan od prvih planova za skoriju budućnost je izlazak Televizije Fruška gora na IPTV sistem što će joj omogućiti široku vidljivost.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*