Televizija Fruška gora polako i nenametljivo izgradila poverenje

Televizija Fruška gora slavi svoj prvi rođendan. Za kratko vreme našla je put do gledalaca, ali i do stručne javnosti. Kablovski prenos signala posredstvom Kopernikusa na 25. digitalnom kanalu nije ostao jedini. Za samo jednu godinu publika se proširila sa Sremskog regiona na Beograd, Obrenovac i okolinu u sistemu Radijus Vektora. Sa nestrpljenjem gledaoci i ekipa naše televizije očekuju momenat koji se bliži, a to je mogućnost da nas ljudi prate preko IPTV sistema Telekoma. Malo li je za početak?

Ali to nije sve. Potpisivanjem Ugovora sa Javnim servisom Vojvodine, Televizija Fruška gora postaje kuća na koju se ova tradicionalna medijska ustanova oslanja i čijim rubrikama, odnosno ljudima veruje. Stotine medijskih sadržaja, napisanih i realizovanih projekata na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou svedočanstvo su da zaposleni ne biju bitku protiv drugih, kojima žele da se dokažu, već bitku da podignu profesiju na visoko mesto koje joj u ovom društvu pripada.

kz

Protekla godina je bila finansijski teška, ali u našem slučaju racionalno isplanirana. Takav pristup omogućio je otvaranje 1predstavništva u Inđiji, gde se vidimo preko Radijus vektora u domovima i po izboru većine građana. Predstavništvo u Sremskoj Mitrovici ugledaće svetlost dana u 2017. godini. Sistemom IPTV Telekoma Srbije, kojim će TV Fruška gora biti obuhvaćena očekuje se dovoljno visok nivo pristupa poslu, tako da jedini Grad u Sremu ne sme ostati bez svog uporišta. To uporište biće u još jednom mediju, predstavništvu Televizije Fruška gora. Ovim potezom planovi i koncepcija naše medijske kuće otišli bi korak napred u pogledu ,,negovanja” Fruškogorja. Padinama ove vojvođanske planine prostiru se brojna sremskomitrovačka sela. Očuvati prirodno dobro koje imamo i koje pozitivno utiče na naše zdravlje, kao i na razvoj privrede, naša je misija. U toj misiji mi vidimo obostranu korist, s jedne strane edukovati građane o mogućnostima koje leže u njihovom prirodnom okruženju, a s druge strane imati zadovoljstvo u medijskom ,,poslu” koji televizijske ljude vodi lepotama, a ne crnim temama i surovoj svakodnevici. Publika nesumnjivo ,,čezne” za sadržajima koji vode putevima Fruške gore, tokovima Dunava i Save, stazama planinara i biciklista. I naši su novinari tako bili zaneseni, pa su idući sremskom stranom zastali u Neštinu i Viziću, potom su i završili u opštini Bačka Palanka. Malo je prostora da se osim o lepotama Srema ovde raspišemo i o lepotama Bačke, koje su nas zadivile. Zato bi možda bilo najbolje računati, bez obaveze i osećaja bilo kakve tenzije, na ovu našu godinu dana ,,staru” medijsku kuću koja u svojim pohodima nikud ne žuri. Polako, ali sigurno, utabanim putevima vojvođanskim, naša televizija osvaja pažnju gledalaca. U stilu ,,tiha voda breg roni” mi kao Lala, polako širimo svoju medijsku ponudu. Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali jer je njihova podrška bila i ostaće izvor naše energije za vreme koje dolazi, a u kojem planiramo još

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*