Тактичко-технички збор ватрогасаца у Руми, општина Рума купила нову опрему

Поводом обележавања Дана Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и славе ватрогасаца-спасилаца Србије, Одељење за ванредне ситуација у Сремској Митровици ових дана широм Срема изводи јавне показне вежбе, а данас је на Градском тргу у Руми одржан тактичко-технички збор.

Циљ ових активности је деомнстрација спремности и обучености ватрогасаца спасилаца да хитро и ефикасно реагују у случају када евентуално могу бити угрожени и животи грађана и њихова имовина.

Данашњу вежбу посетила је председница Општине Рума заједно са начелником општинске управе и том приликом истакла да је Општина Рума и ове године материјално помогла једну од најважнијих служби у граду када је у питању безбедност грађана и имовине.

 

„Наша је стога и дужност да им помажемо колико ми можемо. Ове године смо им помогли са 500.000 динара за куповину њихове опреме. Они су се нама обратили за помоћ, навели су шта им је тренутно најнеопходније. То су пумпе, кациге, црева за извлачење воде и против пожара, тако да је то оно што смо ми њима изашли у сусрет и помогли им у виду набавке нове опреме. Договорили смо се да у наредној години заједно се састанемо и видимо које су њихвое приоритетне протребе па да наставимо даље да им у етапама помажемо оно што је најнеопходније за њихов даљи рад“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

У оквиру данашњег збора грађани су имали прилику да разгледају ватрогасна возила и опрему, а вежби су присуствовали и малишани из УПВО „Полетарац“ у Руми који су разговарали са ватрогасцима и добили едукативне материјале намењене малишанима, како би се од малих ногу едуковали о важности ватрогасне службе.