Svetsko zlato stiglo u Sremsku Mitrovicu: Tomićević na prijemu kod gradonačelnika

Kajakaš Marko Tomićević član Kajakaškog kluba „Val“ iz Sremske MItrovice  krajem avgusta u paru sa Milenkom Zorićem okitio se zlatnim odličijem na svetskom prvenstvu u Češkoj. Za svetskog broja jedan, ali i predstavnike KK „Val“ u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličen je prijem.

-Euforija je prošla, srećan sam jer smo konačno pobedili. I do sada smo dobijali medalje, ali nikako do zlatne. Sada idemo sa više ambicija u sledeća takmičenja, rekao je Tomićević.

Pre samo  godinu dana Tomićević je doneo srebrno odličje sa olimpijade u Sremsku Mitrovicu. Grad će i dalje pomagati najbolje sportiste  i najgraditi svaku medalju sa velikih takmičenja.

– Mi smo vrlo srećni što smo danas primili svetskog šampiona i to je za naš grad velika stvar, s obzirom na to da tako jedan pojedinac sigurno daje motiv mladim generacijama da se bave sportom i da zdravo žive, istakao je Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Podsetimo, srpska posada u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*