Susret sa mališanima koji vole sport: Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio škole u Pećincima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio opštinu Pećince. Nakon razgovora sa predsednicom privremenog organa Dubravkom Kovačević Subotički i njenim saradnicima, ministar je obišao škole u Pećincima i Šimanovcima.

Nema lepšeg susreta od onog sa mališanima koji vole sport. To je potvrdio ministar Udovičić obilazeći učenike dve osnovne škole u opštini Pećinci. Sa učenicima od prvog do četvrtog razreda u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima razgovarao je o sportu i uslovima u kojima oni izvode nastavu fizičkog vaspitanja. Na kraju je dao i obećanje da će već za nekoliko meseci fiskulturna sala u toj školi biti daleko funkcionalnija.

„Ova osnovna škola sa 350 dece ušla u program Ministarstva omladine i sporta. Treba da zamenimo rekvizite, prvenstveno table, koševe, mrežu za odbojku, lopte i da se postave golovi. Time bi kroz zajedničku saradnju sa opštinskim Savezom za sport renovirali i ostale sportske rekvizite, a onda će fiskulturna sala za neka tri meseca dobiti skroz novi izgled, samim tim i veću mogućnost za bavljenjem, ne samo školskog, već i rekreativnog sporta“, rekao je Udovičić.

Reči hvale stigle su i na račun Saveza sportova u toj opštini, koji je veoma aktivan i ima značajni broj klubova iz različitih sportova. Posebna pažnja se poklanja predškolskom i školskom sportu u čemu je opština Pećinci pionir u Srbiji.

„Mi se trudimo da organizujemo što više aktivnosti i da omasovimo sport. Stalno stavljamo akcenat na decu u uzrastu od četiri do 12 godina. Prvi put je ministar omladine i sporta u poseti našoj opštini i to će nam dati još veći elan za rad“, rekao je Siniša Đokić predsednik Saveza sportova Opštine Pećinci.

I u Pećincima i u Šimanovcima ministar Udovičić je istakao da sport treba da bude način života. Rad sa mladima je takođe veoma važan, pa je najavljeno ponovno pokretanje rada Kancelarije za mlade u opštini Pećinci i to uz veoma značajnu pomoć Ministarstva omladine i sporta, poručio je Udovičić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*