Supruge ambasadora SAD-a i Kanade posetile Inđiju

Supruge ambasadora SAD-a i Kanade posetile su opštinu Inđija. Posetu su organizovali predstavnici NALED-a i Etno mreže koji dugi niz godina sarađuju sa Udruženjem žena Gorocvet Inđija i lokalnom samoupravom. Tokom posete supruge ambasadora obišle su Srednju školu Dr Đorđe Natošević, spomenik Milunki Savić i Keltsko naselje u Inđiji.

Supruge kanadskog i američkog ambasadora u Srbiji u okviru posete opštini Inđija  prvo su boravile u  Srednjoj školi Dr Đorđe Natošević gde su imale priliku da se detaljnije upoznaju sa radovima Udruženja žena Gorocvet koje su deo nacionalne Etno mreže. Inače, kako je istakla supruga ambasdora SAD-a  Godfri, prvi susret sa pomenutim udruženjem i njihovim radovima imala je kada su članice angažovane na izradi ručno rađenih stolnjaka za potrebe rezidencije američkog ambasadora u Srbiji.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ugostio je supruge američkog i kanadksog ambasadora i pored posete školi, upoznao ih je i sa istorijom opštine Inđija te su obišli spomenik Milunki Savić kao i Keltsko naselje čija je izgradnja u toku.

Na kraju posete opštini Inđija, čelni ljudi dobili su obećanja supruga ambasadora da će se nastaviti njihova saradnja te da je ovo sao prva poseta u nizu planiranih. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*