Sufinansiranje mera populacione politike

Juče je potpisan ugovor o dodeli 6,71 miliona dinara Opštini Irig od Kabineta bez portfelja za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavice Đukić-Dejanović, za sufinansiranje mera populacione politike.
Opština Irig je dobila sredstva za rekonstrukciju dečjeg igrališta u vrtiću „Vila“ u Vrdniku, za finansiranje produženog boravka u vrtiću „Čarolija“ u Irigu, uspostavljanje servisne aktivnosti namenjene porodicama sa dvoje i više dece takozvanog „kućnog asistenta“ i za organizovanje edukacije iz oblasti demografije i populacione politike sa posebnim osvrtom na uključivanje starije populacije. Opština Irig se našla među 88 gradova i opština čiji projekti su prihvaćeni na javnom pozivu za koje je Kabinet ministra bez portfelja za demografiju i populacionu politiku opredelio ukupno 650 miliona dinara.

A okviru istog javnog poziva i mere Usklađivanja rada i roditeljstva, pećinačkoj lokalnoj samoupravi odobrena su bespovratna sredstva za nabavku vozila za prevoz dece i mladih sa posebnim potrebama u iznosu od 3.825.000 dinara, dok će Opština Pećinci iz budžeta obezbediti dodatnih 675.000 dinara. U ime Opštine Pećinci ugovor je potpisao predsednik Željko Trbović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*