Subvencije za privrednike

Opština Stara Pazova svake godine dodeljuje bespovratna sredstva preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima. Tako je I ove godine iz lokalnog budžeta izdvojeno ukupno 6 miliona inara, što je za million vise nego 2019. Godine. Kako je istakao predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović sredstva se dodeljuje kao pomoć I podstrek preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima I svake godine prijavljuje se sve veći broj lica.

– Preduzetnici, mikro i mala pravna lica prepoznali su našu želju I nastojanje da im pomognemo. Iako nisu u pitanju velika sredstva, svaki dinar im dobro dođe- rekao je Radinović.

Bespovratna sredstva su odobrena privrednim subjektima u jednokratnom iznosu od 50 hiljada dinara i dodeljena za subvencionisanje troškova nabavke nove ili polovne opreme i mašina, delova mašina ili specijalizovanih alata, kao i repro-materijala i sirovina. Ove subvencije dobilo je ukupno 120 preduzetnika iz staropazovačke opštine.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Privreda i infrastruktura Pazove“ koji je sufinansiran iz sredstava Opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*