Stigli reflektori na stadion „1. maja“ u Rumi

Pored ulaganja u obrazovanje ali i ostale oblasti, u opštini Ruma značajna sredstva se ulažu i u unapređenje uslova za bavljenje sportom. Mnogi stadioni su tokom ove godine dobili reflektore, tribine ili ono što su klubovi tražili kao urgentno, a danas su postavljeni i reflektori na stadionu Fudbalskog kluba „1 maj“ u Rumi za čega je iz opštinskog budžeta izdvojeno blizu milion dinara.

Novi reflektori omogućiće treniranje i u večernjim satima posebno u ovom jesenjem periodu. Igrači ovog kluba su ove godine ušli u viši rang takmičenja i sada su u Vojvođanskoj ligi grupa Jug, a pošto streme ka višem rangu takmičenja treninzi su veoma važni. Obično se trenira u kasno popodnevnim satima, što bez dobre rasvete nije moguće, kaže Zoran Makević, predsednik Fudbalskog kluba „1 maj“.

U lokalnoj samoupravi su rezultati ovog kluba bili presudni  za dobijenu finansijsku pomoć. Primer ovog kluba treba da bude vodilja ostalim  ne samo fudbalskim klubovima, nego i svim sportistima u opštini Ruma kako u individualnom tako i u kolektivnom sportu. Prvi maj je najuspešniji rumski klub u koga će se i dalje ulagati, posebno ukoliko se ostvari njihova želja, a to je ulazak u viši rang takmičenja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*