Stara Pazova: Ulice za branioce otadžbine

EPSON DSC picture

Oko tri miliona stanovnika tokom prošle godine bilo je prijavljeno na adresi bez utvrđenog broja u ulici u kojoj žive, a više od dva miliona građana vodilo se na adresama za koje nije određen ni naziv ulice. S tim u vezi, Vlada Republike Srbije izdvojila je oko pet miliona evra kako bi sva naselja u zemlji dobila tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima.

Za 15 ulica u Belegišu, 14 u Novoj Pazovi, 13 u Starim Banovcima, za po 8 u Surduku i Staroj Pazovi, 7 u Golubincima, 6 u Vojki i za 4 ulice u Krnješevcima utvrđeni su nazivi što staropazovačku opštinu svrstava u red onih u kojoj svaki građanin ima punu adresu prebivališta što do sada nije bio slučaj.

Pored Trga Dr Zorana Đinđića, u Staroj Pazovi formiran je novi nazvan po Dušanu Ivančeviću koji je na odsluženju vojnog roka 1999. godine poginuo tokom NATO agresije, dok će se jedna od ulica u ovom naselju zvati po Zdenku Bzovskom koji je služeći otadžbini izgubio život iste godine. Nadležni ističu da su prilikom utvrđivanja istih ispoštovane sve zakonske procedure.

Pored lokalnih istaknutih pojedinaca, 75 ulica između ostalog nazvano je po istaknutim književnicima kao što su Desanka Maksimović i Jovan Dučić, slikaru Savi Šumanoviću, srpskoj heroini Milunki Savić, patrijarhu Pavlu i tako dalje.

Izvor: RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*