Stara Pazova- turizam i potencijali: Emisija o Surduku na TV Fruška gora

U najnovijem izdanju emisije “Stara Pazova- turizam i potencijali” novinar Mina Đurić predstavlja turističku ponudu i sva prirodna bogatstva Surduka, jednog od najmanjih sela u opštini Stara Pazova. O prošlosti je razgovarala sa onima koji su istraživali ovo područje, a o planovima za budućnost sa predstavnicima sela. Emisija “Stara Pazova – turizam i potencijali” finansijski je podržana od strane Opštine Stara Pazova, a emituje se na TV Fruška gora u nedelju od 20.30.

Izdvajamo za vas još nekoliko zanimljivosti iz emisije.

Surduk je turska reč i znači provalija. Ime označava provaliju blizu Dunava, na čijoj uzvišenoj obali selo leži. U antičko doba mesto je bilo poznato kao Rittium. Naselje je razvijano na uzvišici pored Dunava, što ga je sačuvalo od poplava. U poslednjih dvadesetak godina dolazi do novog razvoja sela. Surduk je jedno od manjih naselja u opštini Stara Pazova, leži delom na Dunavskom bregu, a onda se širi ka tipičnoj ravnici. Milorad Jeremić, predsednik MZ Surduk kao i Lazar Čolaković, frizer u penziji bili su sagovornici novinarki Mini Đurić.

Surduk ima mnogo toga da ponudi turistima. U ovom izdanju emisije „Stara Pazova – turizam i potencijali“ predstavljen je  Konjički klub Konverzano, koji od 1993. godine organizuje Fijakerijadu, jednu od najvećih i najposećenijih manifestacija u tom selu staropazovačke opštine. Mina je razgovarala i sa predsednikom ovog kluba Zoranom Turakovićem.

Šta to još Surduk i Surdučani imaju da ponude turistima saznaćete u najnovijem izdanju emisije „Stara Pazova-turizam i potencijali“ koja je, još jednom vas podsećamo, na programu TV Fruška gora u nedelju od 20.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*