Stara Pazova: Svečano otvoren holističko-rehabilitacioni centar „Oslonac“

 ŠOSO „Anton Skala“ u Staroj Pazovi svečano je otvoren holističko-rehabilitacioni centar „Oslonac“.
Holističko- rehabilitacioni centar, kao jedinstveni centar u Srbiji, obuhvata kombinaciju različitih tipova terapija namenjenih osobama sa invaliditetom, kako bi prevazišle fizičke i sociološke barijere unutar svoje zajednice kroz holistički pristup pojedincu i njegovom okruženju u oblasti zdravstva, obrazovanja, razvoja veština i osnaživanja socijalne inkluzije. Centar „Oslonac“ će svojim korisnicima omogućiti nekoliko tipova pomoći – psihološka pomoć, medicinska pomoć i fizioterapija. Vrste terapija koje su obezbeđene su senzorna terapija („senzorna soba“, „bela soba“) i halo-terapija („slana soba“).
„Sutra kada se škola napuni decom, naravno da će taj dan biti poseban za nas i da će Centar raditi od ujutru do uveče da bi sva deca prošla i videla sve ono što će im biti na raspolaganju“, rekla je za naš medijski centar Tanja Todorović, direktorica ŠOSO „Anton Skala“ Stara Pazova.
Centar je otvoren u okviru projekta „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi“.  Holističko rehabilitacioni centar „Oslonac“ rezultat je zajedničke saradnje Opštine Stara Pazova i Delegacije EU u Srbiji, projekat je u jednom delu podržao i Pokrajinski sekretarijat za finansije. Ukupna vrednost investicije za izgradnju objekta i pomenutu namenu iznosi 232.812,88 evra, od čega je 15 odsto projekta tačnije 34 hiljade evra izdvojila lokalna samouprava.
„Rukovodstvo opštine je u potpunosti socijalno odgovorno i zaista vodimo računa o ljudima koji su ugroženi na bilo koji način. Ovde se radi o zdravlju dece i nije bilo nikakve polemike oko podržavanja ovog evropskog projekta“, istakao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova
Pored više od 200 učenika i dece i omladine kojima ŠOSO „Anton Skala“ pruža podršku, usluge holističko rehabilitacionog centra moći će da koriste i ostala deca sa teritorije opštine Stara Pazova ukoliko njihov izabrani lekar i resorna komisija smatraju da su im potrebne neke od usluga centra, kako ističu predstavnici škole, to se pre svega odnosi na usluge u okviru slane sobe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*