Stara Pazova: Sastanak sa delegacijom iz Nove Gorice

Predstavnici Opštine Stara Pazova ugostili su delegaciju Nove Gorice. Opština Stara Pazova poznata je po višestrukoj saradnji sa lokalnim samoupravama van teritorije Srbije pa su tako danas, sa predstavnicima slovenačkog grada, razmenjena iskustva iz oblasti privrede, kulture, turizma i sporta, gde se očekuje i jedan vid saradnje.

Predstavnici Opštine Stara Pazova ugostili su delegaciju iz slovenačkog grada Nova Gorica i na sastanku organizovanom u zgradi te lokalne samouprave predstavili sve ono čime raspolažu, u privrednom, turističkom, kulturnom i sportskom smislu.

„Želimo da povežemo privrednike jedne i druge sredine i siguran sam da će biti načina da se ostvari dobra saradnja. Na našoj teritoriji imamo slovenačkih firmi, najpoznatija je Gorenje Tiki koja zapošljava preko 400 radnika. Zadovoljni smo što imamo priliku da ostvarimo kontakt i saradnju sa našim današnjim gostima iz Nove Gorice“, rekao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova. 
Gosti iz Slovenije nisu krili pozitivne utiske o onome što su mogli da vide tokom prezentacija, ali i u sklopu obilaska nekoliko lokacija na teritoriji opštine Stara Pazova. Utisak je, kako kaže gradonačelnik Nove Gorice, da postoje osnovi za uspešnu saradnju između dva grada.
„Smatram da bi bilo veoma korisno da razmenimo iskustva. Realno je da možemo da sarađujemo i na polju kulture, sporta i svih drugih oblasti“, rekao je za našu medijsku kuću Matej Arčon, župan grada Nova Gorica.
U sklopu posete opštini Stara Pazova, delegacija Nove Gorice obišla je i Kuću fudbala, industrijske zone i jednu kompaniju u Starim Banovcima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*