Stara Pazova: Potpisani ugovori sa 11 poslodavaca

pripravnici-30Predstavnici Opštine Stara Pazova, Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala u Staroj Pazovi potpisali su ugovore sa 11 poslodavaca koji se tiču sprovođenja mere zapošljavanja – pripravnici. Pripravnički staž kod poznatih poslodavaca obaviće 12 lica.
Zahvaljujući naporima lokalne samouprave i privlačenju velikog broja investitora, nezaposlenost u opštini Stara Pazova ove godine smanjena je za 15 odsto istakla je Marijana Grabić iz Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Stara Pazova  i dodala da je zahvaljujući samo meri “prva šansa”, u poslednjih deset godina posao našlo preko 100 lica.
Akcioni plan za zapošljavanje opštine Stara Pazova za 2016. godinu obuhvatio je četiri mere zapošljavanja i to – stručna praksa u okviru koje je angažovano 14 lica, javni radovi 13 lica, stručna praksa 6 lica i pripravnički staž realizovaće 12 lica kod 11 poslodavaca istakao je Milenko Vučinović, ispred Saveta za zapošljavanje opštine Stara Pazova.
Upravo mera koja angažuje pripravnike bila je tema i razlog svečanog potpisivanja ugovora u zgradi opštine Stara Pazova. Ugovore su potpisali predsednik Opštine Đorđe Radinović, predstavnici NSZZ i 11 poslodavaca sa teritorije te sremske opštine. Kako je istakao Radinović, ovo je samo jedan u nizu poteza lokalne samouprave koji se tiču zapošljavanja mladih i teško zapošljivih kategorija.
Radinović je na kraju istakao da će opština Stara Pazova i naredne godine na ovaj način zapošljavati mlade i teško zapošljive kategorije te će šansu dobiti i ostali građani koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje kroz privlačenje novih investicija i otvaranje radnih mesta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*