Stara Pazova: Podignut rehabilitacioni centar „Oslonac“

U dvorištu Škole za osnovno i srednje obrazovanje ,,Anton Skala“ u Staroj Pazovi podignut je objekat holistiško rehabilitacionog centra ,,Oslonac“, koji će predstavljati regionalni centar za pružanje inovativnih usluga socijalne zaštite za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Vrednost ovog projekta koji se realizuje posredstvom Evropske unije vredan je oko 232 hiljade evra. Sprovodi ga ŠOSO ,,Anton Skala“, a naziv projekta je Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi.

Tanja Todorović, direktorica ŠOSO ,,Anton Skala“ izjavila je za ovonedeljni Otvoreni studio da je ovo objekat sa visokospecijalizovanim prostorijama za senzornu stimulaciju, senzorna, bela i slana soba, koje su izolovane i u njima se nalazi oprema za stimulaciju čula.

-U senzornoj sobi će biti obezbeđena oprema za stimulaciju pojedinih ili određenih čula za stimulaciju individualnih potreba svakog deteta, rekla je Todorovićeva.

Ovaj objekat će biti svečano otvoren 2.oktobra, kada će biti dostupan svim potencijalnim korisnicima sa teritorije cele opštine Stara Pazova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*