Stara Pazova: Održan festival slovačkih tradicionalnih pesama „Raspevani Srem“

„Raspevani Srem“, festival slovačkih tradicionalnih pesma održan je po 18. put u Staroj Pazovi. Ove godine učešće je uzelo osam pevača iz Stare Pazove, Šida, Bingule,Dobanovaca i Boljevaca. Organizatori Festivala su Mesni odbor Matice slovačke i KUD „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove, a generalni pokrovitelj je opština Stara Pazova.
Raspevano je bilo u Pozorišnoj Sali u Staroj Pazovi, kojom su odjekivali zvuci tradicionalnih slovačkih pesama. Osam pevača iz pomenutih mesta takmičilo se ove godine, a u pitanju su mladi od 16 do 25 godina.
„Drago nam je što imaju interesa da učestvuju, što imamo mladih potencijalnih pevača, koji rado pevaju, bave se muzikom i na taj način čuvaju svoju tradiciju i kulturu“, rekla je za naš medijski centar Ljibuška Lakatoš, predsednica SKUD „Heroj Janko Čmelik“ Stara Pazova 
Festival Raspevani Srem podržala je Opština Stara Pazova, mnogobrojni sponzori i Matica Slovačke u Srbiji, koja je zadužena da sprovodi sve nadležnosti koje ovoj nacionalnoj manjini po Ustavu Republike Srbije i pripadaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*