Стара Пазова: Најбољи ромски ученици награђени таблет рачунарима

Због успеха током школовања, у априлу ове године, 16 ромских ученика са територије општине Стара Пазова локална самооуправа наградила је таблет рачунарима а све поводом Светског дана Рома. Како су ученици и сами истакли, таблет рачунари су им веома значајни.

Награђени ученици истакли су да ће таблет рачунаре користити током даљег школовања, поготово када се нађу у ситуацији да наставу морају да похађају онлајн, што је био случај у време пандемије коронавируса. Такође, користиће их и за потребе google учионице, коју користе када шаљу домаће задатке.

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић на свечаној додели таблет рачунара у згради локалне самоуправе поздравио је присутне ромске ученике и пожелео им срећу у даљем школовању. Такође, како је истакао, та локална самоуправа и даље ће на овај и друге начине подстицати младе Роме да наставе са школовањем и пружити им сву неопходну моралну али и финансијску подршку.

-Посвећен сам побољшању живота Рома у нашој локалној средини од почетка ступања на функцију председника Општине Стара Пазова. Веома је битно пружити им услове да се школују и да имају адекватно образовање. Да заврше, најпре, основно и средње образовање, затим и факултете, па да могу у својој средини да нађу запослење и оснују породице- рекао је председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић и подсетио да се награде успешним ромским ученицима додељују шест година уназад, а уз то и новчане награде.

* Пројекат „Са толеранцијом на Ти“ суфинансира Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Ставови изнесени у медијском пројекту не одражавају нужно ставове органа који финансира реализацију пројекта