Stara Pazova: Nagrađeni najbolji đaci

Opština Stara Pazova i ove godine nagradila je najuspešnije đake. Iz devet osnovnih škola nagrađena su 83 nosioca Vukove diplome, među kojima i 14 učenika generacije. Nagrađeno je i 67 učenika koji su osvojili neka od prva tri mesta na međunarodnim, republičkim i okružnim takmičenjima. Nagrade najboljima dodelili su zamenik predsednika opštine Milan Beara i Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti opštine Stara Pazova.
Među nagrađenima su ne samo učenici koji su ostvarili  najbolji uspeh u osnovnim i srednjim školama u staropazovačkoj opštini, nego i  83. nosilaca diplome „Vuk Karadžić“ među kojima je 14 učenika generacije u 10 osnovnih i četiri srednje škole u ovoj sremkoj opštini, 67 đaka koji su na takmičenjima iz brojnih nastavnih predmeta, kulture i sporta ostvarili izvanredne rezultate. Zamenik predsednika opštine Stara Pazova Milan Beara je čestitajući đacima istakao da se ponosi rezultatima koje su ovi mladi ljudi postigli, kao i da opština očekuje da će i dalje, kao najznačajniji potencijal ove sredine, ostvarivati uspehe i postati nosioci daljeg razvoja zajednice.
SP2
Opština Stara Pazova, za osvojeno prvo mesto na međunarodnim takmičenjima novčanim nagradama u iznosu od 10.000 dinara nagradila je pet učenika, za drugo mesto na međunarodnim takmičenjima tri učenika je dobilo po 9.000 dinara. Prigodne novčane nagrade dobili su osvajači prva tri mesta na republičkim i okružnim takmičenjima. Sa po 5.000 dinara nagrađeno je 48 nastavnika koji su bili mentori najboljim učenicima, a 12 nastavnika i dva vaspitača je, po preporuci nastavničkih veća, nagrađeno knjigama i pohvalnicama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*