Stara Pazova: Ministar Dačić danas obilazi izgradnju stanova za izbeglice u Golubincima

30 porodica koje su izbegle sa prostora stare Jugoslavije uskoro će dobiti „krov nad glavom“ zahvaljujući Opštini Stara Pazova i Komesarijatu za izbeglice RS. Radove na izgradnji stanova u Golubincima danas su obišli predstavnici te lokalne samouprave i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Krajem 2013. godine potpisan je Memorandum o saradnji Opštine Stara Pazova i Komesarijata za izbeglice RS u okviru plana za rešavanje stambenog pitanja za izbegla lica. Memorandum podrazumeva izgradnju objekta za kolektivno stanovanje a sredstva se crpe iz fonda Regionalnog stambenog programa preko Banke za razvoj saveta Evrope.

Opština Stara Pazova i JP Opštinska stambena agencija imaju stalnu sradnju sa  Komesarijatu za izbeglice i migrante i do sada je preduzeto više značajnih aktivnosti u cilju rešavanja stambenih pitanja izbeglih lica koji žive na teritoriji opštine Stara Pazova.

U najkraćem tehnički mogućem roku, sa ciljem da se ubrza proces rešavanja ovog ključnog pitanja, opština i opštinska agencija obezbedile su zemljište, idejni projekat, lokacijsku dozvolu, kompletnu infrastrukturu percele. Svesrdno se radi na tome da stanovi budu što pre izgrađeni i spremni za useljenje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*