Stara Pazova: Konferencija povodom završetka projekta izgradnje Holističko-rehabilitacionog centra

U zgradi Opštine Stara Pazova održana je završna konferencija povodom završetka projekta izgradnje Holističko-rehabilitacionog centra „Oslonac“. Podsetimo, Holističko – rehabilitacioni centar „Oslonac“  rezultat je zajedničke saradnje Opštine Stara Pazova i Delegacije EU u Srbiji, projekat je u jednom delu podržao i Pokrajinski sekretarijat za finansije. Ukupna vrednost investicije za izgradnju objekta i pomenutu namenu iznosi nešto manje od 233 hiljade evra.
Holističko – rehabilitacioni centar u Staroj Pazovi svečano je otvoren početkom oktobra ove godine i kao jedinstveni centar u Srbiji, obuhvata kombinaciju različitih tipova terapija namenjenih osobama sa invaliditetom, kako bi prevazišle fizičke i sociološke barijere unutar svoje zajednice kroz holistički pristup pojedincu i njegovom okruženju u oblasti zdravstva, obrazovanja, razvoja veština i osnaživanja socijalne inkluzije. Centar „Oslonac“ svojim korisnicima omogućava nekoliko tipova pomoći – psihološka pomoć, medicinska pomoć i fizioterapija.
 „Znali smo šta je potrebno korisnicima i detetu i to je ono što nas je vodilo. Naravno, oslonac nije samo objekat, već svi ljudi koji su zajedno sa nama učestvovali u realizaciji. Od njih smo dobijali podatke, radovali su se sa nama, obilazili objekat i nadam se da ćemo svi zajedno koristiti taj centar u punom kapacitetu“, rekla je Tanja Todorović, direktorica ŠOSO „Anton Skala“ Stara Pazova
Centar je otvoren u okviru projekta „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi“ i završna konferencija u zgradi Opštine Stara Pazova bila je prilika da se svi učesnici u projektu još jednom okupe kako bi sagledali postignute rezultate.  Ukupna vrednost investicije za izgradnju objekta i pomenutu namenu iznosi nešto manje od 233 hiljade evra, od čega je 15 odsto, projekta tačnije 34 hiljade evra izdvojila lokalna samouprava.
„Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su učestvovali u realizaciji, na jako velikom radu i trudu uloženom u ovaj projekat koji je trajao dve godine. Kao što smo videli, na kraju se sve isplatilo, tako da je ovo dan za ponos za našu opštinu i trudićemo se da i u budućnosti svi zajdno radimo na ovakvim projektima“ istakao je Milan Beara, zamenik predsednika opštine Stara Pazova
 Pored više od 200 učenika i dece i omladine kojima ŠOSO „Anton Skala“ pruža podršku, usluge holističko rehabilitacionog centra koriste i ostala deca sa teritorije opštine Stara Pazova. Prema rečima predstavnika ŠOSO „Anto Skala“ usluge trenutno koristi oko 30 lica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*