Stara Pazova: Dodeljene tri montažne izbegličkim porodicama

Ugovori o dodeli montažnih kuća za tri izbegličke porodice sa teritorije opštine Stara Pazova svečano su uručili predstavnici te sremske lokalne samouprave. Opština Stara Pazova u kontinuitetu sprovodi aktivnosti u cilju trajnog rešavanja stambenog pitanja ugroženih grupa stanovništva. Zahvaljujući velikoj podršci Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, tri izbegličke porodice dobile su pomoć u vidu montažnih kuća, čime jue trajno rešeno njihovo stambeno pitanje.
Porodica Kalat iz Stare Pazove jedna je od tri koje su posle 22  godine podstanarskog života na teritoriji opštine Stara Pazova konačno dobile svoj „krov nad glavom“ u vidu montažnih kuća površine oko 50 metara kvadratnih. Tri montažne kuće izgrađene su u Staroj Pazovi, Surduku i Novim Banovcima. Reč je o izbegličkim porodicama koje su 90- tih godina došle u Srbiju spasavajući se od nemilih događaja na prostoru stare Jugoslavije.
Dodela montažnih kuća za izbegla lica koja žive na teritoriji Opštine Stara Pazova, projekat je koji se realizuje u okviru potprojekta dva, Regionalnog stambenog programa Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije. Stambeno pitanje u 2017. godini rešiće dve hiljade porodica prognanih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u ratovima od 1991. do 1995. godine koji žive u Srbiji i to zahvaljujući Regionalom stambenom programu zbrinjavanja koji se realizuje u našoj zemlji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.
Inače, potprojekat dva podrazumevao je izgradnju 120 montažnih kuća, dodelu 200 stambenih jedinica, 330 paketa građevinskog materijala i 250 seoskih kuća u odabranim lokalnim samoupravama. Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*