Stara Pazova: Centri za socijalni rad uveli „Panik zvona“

Zbog sve učestalijih napada i događaja sa tragičnim ishodima u centrima za socijalni rad, koji ostavljaju posledice na društvo u celini, društveno – odgovorna kompanija iz Srema, pozitivno je odgovorila na inicijativu predsednika Opštine Stara Pazova, Đorđa Radinovića, i za potrebe Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, odnosno za sve centre za socijalni rad na teritoriji Srbije, donirala 140 „Panik zvona“.

Za zalaganje i odgovorni pristup potrebama zajednice, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, od ministra Đorđevića je na sastanku održanom u Beogradu dobio zahvalnicu. Ovom sastanku su prisustvovali i saradnici ministra Đorđevića kako bi što preciznije razmenili informacije sa terena, razmotrili izazove i primere iz prakse sa kojima se lično susreću direktori i radnici centara za socijalni rad.

-Prilikom jednog od ranijih susreta sa ministrom Đorđevićem, došao sam na ideju da bi upravo Opština Stara Pazova mogla da, među brojnim kompanijama koje posluju na našoj teritoriji, pronađe onu koja će podržati akcije ovog ministarstva, a među njima i nabavku i uvođenje „Panik zvona“ u sve centre, kako bi se podigao nivo sigurnosti kako zaposlenih, tako i korisnika njihovih usluga. Zahvaljujući tome što sa pazovačkim privrednicima imamo odličnu saradnju i konunikaciju, jedna veoma uspešna kompanija iz Srema se odmah uključila i finansirala kupovinu 140 modernih bežičnih uređaja, koji će svi centri za socijalni rad dobiti potpuno besplatno, bez bilo kakvih troškova održavanja,“ istakao je na sastanku Đorđe Radinović, prvi čovek staropazovačke opštine, a potom podelio uređaje prisutnim rukovodiocima centara.

Pomoću ovih modernih bežičnih uređaja, policija će u najkraćem mogućem roku biti obaveštena o eventualnim napadima u centrima za socijalni rad, što će uticati na veću bezbednost žena i dece, ali i svih zaposlenih u centrima. Pritiskom na taster, socijalni radnik direktno šalje signal, koji u najkraćem roku alarmira najbližu policijsku stanicu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*