Sremska Mitrovica: Unapređenje saradnje sa Italijom

Od četvrtka do subote protekle nedelje delegacija koju je predvodio pokrajinski sekretar za  regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić,  u kojoj je bio i predstavnik Sremske Mitrovice Branko Jakovljević, posetili su grad Trento u Italiji.  Grad Trento je najveći grad i upravno sedište pokrajine Trentino – Južni Tirol i upravno sedište istoimenog okruga Trento.

Delegacija je prvo obišla lokalne institucije, gde su sastali sa predsednikom Regionalnog veća pokrajine Trentino Brunom Dorigatijem i sekretarom zaduženim za ekonomiju, trgovinu i zanatstvo Alesandro Olivi sa kojima su razgovarali o unapređenju saradnje AP Vojvodine sa privrednicima iz italijanske regije. Sastanku je prisustvovali predstavnici kompanije Geci, najvećim privrednim subjektom u regiji i šest firmi iz različitih oblasti poslovanja.

 

Za kraj posete održan je Investicioni forum, na koje su pokrajinski sekretar za  regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, direktor Razvojne agencije Vojvodine i pomoćnik gradonačelnika Sremske Mitrovice Branko Jakovljević prezentovali investicioni potencijal AP Vojvodine i Grada Sremska Mitrovica pred oko 20 prisutnih kompanija iz grada Trento.

– Veoma smo zadovoljni posetom italijanskom gradu Trento. Sigurni smo da postoji mogućnost unapređenja saradnje i da smo na dobar način predstavili kako investicione tako i turističke potencijale Grada Sremska Mitrovica – rekao je Branko Jakovljević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*