Sremska Mitrovica: U toku pripreme za učešće na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

Dečje muzičko takmičenje tokom kojeg deca pevaju na jezicima evropskih zemalja „Srbija u ritmu Evrope“ održava se 25. juna u Somboru.

Dvadeset gradova i opština u Srbiji učestvuje na ovoj manifestaciji, a među njima je i Sremska Mitrovica.

Kako je ideja da svaki grad u nasoj zemlji predstavlja neku evropsku zemlju, dvadesetoro predstavnika iz Sremske Mitrovice predstavljaće Austriju i pevati na nemačkom jeziku.

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović rekla je da će ambasador Austrije u Beogradu, koji je pokrovitelj naših učesnika,  Johanes Ajgner posetiti Sremsku Mitrovicu:

-Ambasador  Ajgner  posetiće naš grad u ponedeljak, 29. maja i tom prilikom upoznaće se sa privrednim, turističkim potencijalom i kulturno-istorijskim znamenitostima našeg grada. Takođe, izrazio je i želju da upozna naše predstavnice – rekla je Milovanović.

Ko će pobediti odlučuje publika SMS glasovima i žiri koji će biti sastavljen od po tri člana iz svakog grada učesnika. Grad koji pobedi dobija u budžet 50 odsto prihoda od SMS poruka.

U narednom periodu u Sremskoj Mitrovici biće postavljeni bilbordi sa brojem za slanje poruka za mitrovačke predstavnike, te je Svetlana Milovanović pozvala građane da glasaju za njih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*