Sremska Mitrovica: U susret još jednoj školskoj godini

Blizi se pocetak nove skolske godine i deca ce od cetvrtka 1. septembra ponovo sesti u đačke klupe.  Obrazovne ustanove na teritoriji Grada Sremska Mitrovica pohađaće ukupno 12 133 dece, od toga  Predskolsku ustanovu „Pcelica“ 2 138 dece, osnovne 6 378, a srednje škole 3617 djaka.

Odlukom Gradskog veca Grada Sremska Mitrovica, grad će i dalje , pored obaveznog dela, finansirati i deo troskova boravka u PU „Pcelica“ za treće i četvrto dete u iznosu od 3 820 dinara za celodnevni i 850 dinara za poludnevni boravak koji bi inace pali na teret roditelja. Procedura i dokumentacija za ostvarivanje ovog prava  je pojednostavljena u odnosu na doskorasnja resenja. Roditelj ili staratelj pored uredno popunjenog obrasca Zahteva prilažu samo kopiju ili očitanu ličnu kartu, a svu ostalu potrebnu dokumentaciju pribavlja GU za obrazovanje.

Kada je rec o prevozu đaka srednjih škola, troškovi voznih karata  će kao i do sada biti subvencionisani i to za učenike koji žive van teritorije grada i za učenike koji žive u gradu, ali pohađaju školu van grada. Visina najskuplje subvencionisane karte biće 3000 dinara, a ostatak do pune cene plaćace grad. Međutim ove godine grad će subvencionisati i gradski prevoz za učenike.

Za izradu godišnje đačke karte potrebno je: potvrda iz škole da je redovan učenik, slika 30x35cm i važeći lični document sa slikom.

Na osnovu svega recenog moze se zakljuciti da je na teritoriji Grada Sremska Mitrovica sve spremno za pocetaj jos jedne uspesne skolske godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*