Sremska Mitrovica se priključila akciji Fondacije „Tijana Jurić“

Mitrovica je jedan od gradova u Srbiji koji se prikljucio akciji Fondacije Tijane Jurić “Bezbednost dece je odgovornost svih nas“. U okviru toga juče je u blizini Sportskog-poslovnog centra PINKI postavljen bilbord obezbeđen sredstvima grada. Na bilbordu je prikazana četvoročlana porodica, a cilj je podizanje svesti javosti o odgovornosti porodice za bezbednost dece.

U narednim danima kampanja će biti nastavljena u Šapcu, Valjevu, Malom Zvorniku, Banji Koviljači…

Fondacija „Tijana Jurić“ potpisala je sporazum sa Udruženjem Solidarnost iz Sremske Mitrovice i na osnovu te saradnje održano je nekoliko predavanja na temu zaštite dece na internetu. Načelnik Gradske uprave za kulturu,sport i omladinu Sremske Mitrovice Ilija Nedić nada se daljoj saradnji sa ovom Fondacijom u cilju poboljšanja bezbednosti dece.

14355885_1299372216762920_940646048_n

-Neophodno je saopštiti deci i mladima koje opasnosti vrebaju od interneta i od fejsbuka koja je najrasprostranjenija društvena mreža među mladima, kako se štite lični podaci na internetu, šta je to što nikako ne sme javno da se prikazuje. Ovom prilikom apelujem na sve roditelje da prisustvuju budućim edukacijama, jer samo na taj način možemo sprečiti neželjene posledice – rekao je načelnik Nedić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*