Sremska Mitrovica: U toku završni radovi na izgradnji gradskog bazena

Predstavljen kao jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata i kao najznačajniji sportski objekat u Sremskoj Mitrovici, gradski bazen „Pinki“ Mitrovčanima će biti na usluzi od oktobra.

U toku je test proba same školjke bazena, a nakon toga uslediće postavljanje keramike. Na listi predstojećih radova su završni radovi na samom objektu, postavljanje rigipsa i krečenje.

-Ostali su samo još završni radovi i nešto spoljnog uređenja oko bazena, tako da očekujemo da ćemo u oktobru moći i zvanično da otvorimo bazen. Treba dobiti i upotrebnu dozvolu, odnosno pregledati svu dokumentaciju koja je dostavljena za izgradnju bazena, jer on mora biti bezbedan i siguran za naše sugrađane, rekao je Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Pored velikog bazena koji je namenjen za plivačk i sportsko-rekreativne sportove, nalazi se i mali bazen namenjen deci.

Glavni izvođač radova na bazenu je firma „Aleks inženjering“ iz koje kažu da radovi teku po planu.

-Trenutno ispitujemo hidroizolaciju, bazen će biti napunjen četiri dana kako bismo utvrdili da ne postoji nikakav propust u hidroizolaciji. Ukoliko bude sve u redu, ispuštamo vodu i nastavljamo sa keramikom, izjavio je Milan Matić iz pomenute firme.

Veliki bazen dug je 25 m, širok 12,5 m i dubok 1,8 m. Ukupna vrednost investicijie je 270 miliona dinara. Pored bazena koji se nalazi na prvom spratu, u prizemlju objekta u planu je spa centar i teretana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*