Sremska Mitrovica: Predstava „Dok čekamo Godoa“

Na Velikoj sceni sremskomitrovačkog Pozorišta „Dobrica Milutinović“ sutra  sa početkom u 20.00 sati biće odigrana predstava „Dok čekamo Godoa“ urađena prema adaptiranom tekstu čuvene drame Semjuela Beketa, a u režiji Vukašina Ranđelovića i  produkciji Akademije umetnosti iz Novog Sada.

 „Dok čekamo Godoa“ je predstava nastala iz rada na anti-dramskom tekstu Semjuela Beketa „Čekajući Godoa” – jednom od najznačajnijih dramskih tekstova 20. veka. Oslanjajući se na teme i motive dela, ekipa predstave je već postojeću strukturu drame razvila u onom pravcu u kojem bi, kako oni kažu, sam Beket to uradio da je imao priliku da se sretne sa njima i svoj tekst pročita iz perspektive iz koje su ga oni pročitali.
 
Demistifikujući predrasude vezane za samo delo, razotkrivajući naizgled besmislene situacije i ulazeći u svet apsurda uočili smo koliko je, isti, sveopšte prisutan danas i ovde. Ne određujući tačno mesto i vreme dešavanja, omogućili smo sebi da dopremo do suštine onoga čime se pisac bavio u delu – nestalnošću ljudskog duha.Živeći i stvarajući u svetu punom kontradiktornosti mi uporno tragamo za pravim odgovorima, a Beket pruža najiskreniji odgovor – pravog odgovora nema
 
Uloge tumače: Peđa Marjanović, Aljoša Đidić, Miloš Lazić, Vukašin Ranđelović i Stefan Beronja.
 
Cena ulaznice za ovu predstavu iznosi 300 dinara. Rezervacije ulaznica važe do 4. decembra. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na broj telefona: 022/615-115, radnim danima do 15 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*