SREMSKA MITROVICA: Pokrajina nastavlja da ulaže u sportski sport

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je Sremsku Mitrovicu, gde se u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i tom prilikom direktorki OŠ „Sveti Sava“ Dragani Sretenović uručio ugovor o finansiranju investicionog održavanja fiskulturne sale.

Sekretar Basta je istakao da je ova podrška u skladu sa prioritetima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a to je ulaganje u sportsku infrastrukturu u osnovnim i srednjim školama.

„Ovu školu je resorni sekretarijat odabrao na konkursu za sanaciju, adaptaciju, izgradnju i opremanje sportske infrastrukture, a reč je o projektu za koji je Pokrajina izdvojila 3,26 miliona dinara. Cilj je da ovom podrškom rekonstrukciji fiskulturne sale đaci što pre dobiju neophodne uslove za kvalitetno bavljenje sportom i neometanu nastavu fizičkog vaspitanja“, naglasio je Basta.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović istakla je dobru saradnju lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za sport, kao i značaj ovog ugovora, koji će pružiti podršku obnovi školske infrastrukture i osnažiti razvoj školskog sporta u ovoj sredini.

„Zahvaljujem na podršci kojom je prepoznata potreba našeg grada i OŠ „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici, koja zaista zaslužuje obnovu fiskulturne sale zbog svih đaka koji pohađaju ovu školu i časove fizičkog vaspitanja, kao i onih koji to čine u okviru vannastavnih aktivnosti, kako bi bili bezbedni i imali adekvatne uslove“, rekla je gradonačelnica Milovanović ističući da će Grad takođe uzeti učešće u finansiranju ovog projekta.

Direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ Dragana Sretenović izrazila je zahvalnost na finansijskoj podršci iz Pokrajine kao i Gradu Sremskoj Mitrovici, koji je Školu podržao prilikom apliciranja, te istakla da će sanacija fiskulturne sale obuhvatiti obnovu plafona, poda, zidova i svlačionice.

„Naša škola ima odlične učenike koji su izuzetni sportisti, tako da će nam ova podrška mnogo značiti za razvoj školskog sporta i za dalje postizanje visokih sportskih rezultata“, naglasila je direktorka Sretenović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*