Sremska Mitrovica: Podrška ekonomskom osnaživanju ranjivih grupa

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč boravio je u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici u okviru koje je posetio Inkluzivno kreativno edukativni centar IN I Sigurnu kuću.

Bila je to prilika da se Počuč upozna sa radom inkluzivnog centra, a tokom razgovora sa predsednicom udruženja Mirjanom Novković bilo je reči i o nastavku saradnje na polju ekonomskog osnaživanja ranjivih i marginalizovanih grupa.

Inkluzivno kreativno edukativni centar IN iz Sremske Mitrovice je udruženje koje se bavi zapošljavanjem ranjivih i marginalizovanih kategorija, pre svega žena koje su bile žrtve nasilja kao i osoba sa invaliditetom.

– Prvog marta kreće novi novi projekat za sedam osoba sa invaliditetom koja imaju kapacitet da prođu kroz obuku za zanimanje cvećar vrtlar kod nas u centru. Naša ideja je da konačno zaživi proizvodnja cveća, tako što bismo trajno radno angažovali osobe koje kod nas prođu obuku. Tako bismo počeli da proizvodimo cveće u mnogo većim količinama, da ga plasiramo na tržište i tako postanemo ekonomski održivi. Cilj nam je da postanemo socijalno preduzeće koje će se izdržavati od svog rada, istakla je Mirjana Novković.

Na kraju posete je zaključeno da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nastavlja da pruža podrušku svim onim socijalnim preduzećima i udruženjima koja rade na polju ekonomskog osnaživanja ranjivih i marginalizivanih kategorija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*