Sremska Mitrovica: Održano predavanje na temu „Prevencija i zaštita dece od trgovine ljudima“

U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici  održano je  predavanje na temu – Prevencija i zaštita dece od trgovine ljudima. U pitanju je deo projekta „Osnovi bezbednosti dece“ koji zajedno, od početka ove školske godine, realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova – Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – školske uprave na području Srema. Predavanje je namenjeno učenicima šestog razreda osnovne škole.

„Cilj je podizanje svesti o ovom problemu u našoj državi, davanjem osnovnih informacija o trgovini ljudima i zaštite dece“, rekao je Slavko Živčić, policijski inspektor u Odseku pogranične policije za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

Događaju su  prisustvovali  Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica, kao i načelnik Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, Đura Mandić, koji je naglasio da je do sada održano 446 predavanja, a odslušalo ih je više od 8.5 hiljada učenika u okviru svih osnovnih škola sa područja Srema.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*