Sremska Mitrovica: Koncert Crvene jabuke na otvaranju Sportskih igara mladih

Sremska Mitrovica biće domaćin svečanog otvaranja Sportskih igara mladih za ceo region (Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina). Otvaranje Igara je zakazano za 25. maj i to na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici. Ove Igre su potpuno besplatne za svu decu koja se prijave, a takmičenja se odvijaju u čak deset sportova.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić se zahvalio predstavnicima SIM, koji su ukazali čast Sremskoj Mitrovici da ove godine svečano otvaranje bude baš u ovom gradu.

– Odlučili smo se za datum 25. maj, nekadašnji Dan mladosti, jer Sremska Mitrovica ima tradiciju ovog praznika. Sigurni smo da će taj datum biti pravi pokazatelj svega onoga čemu mi težimo, a to je pre svega učešće mladih u sportu i društvenom životu. A posebno i negovanje tolerancije i poštovanje sa svim prijateljima iz regiona. Ovo su u Srbiji pete jubilarne Igre i očekujem da će odziv kako publike tako i dece biti najveći do sada – istakao je Ilija Nedić, istakavši da će za škole van grada biti organizovan prevoz na takmičenja 25. maja.

Igre se otvaraju na centralnom Gradskom trgu od 10 časova 25. maja. Na istom mestu od 21 čas biće održan koncert poznate grupe Crvena jabuka. Ulaz na koncert je besplatan, a kako saznajemo organizatori spremaju i spektakularan vatromet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*