Sremska Mitrovica: Bojana Brekić nova mala gradonačelnica (VIDEO)

Ognjen Kostia dosadašnji mali gradonočelnik Sremske Mitrovice svoje dužnosti je prepustio koleginici Bojani Brekić učenici drugog razreda Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ koja je na konkursu za najbolji litetarni rad, „Imam pravo da maštam, ja sam gradonačelnica“ prema oceni komisije napisala najbolji sastav. Bojana će, kaže odmah uzeti stvar u svoje ruke i uvesti reforme.

„Napravila bih više igraonica jer ih malo ima kod nas, ali da se ne plaćaju, kako ljudi ne bi trošili platu. I želela bih svim svojim drugarima da kažem da će kontrolni biti otkaz

Bojanu su u Gradskoj kući danas ugostili gradonačelnik, Vladimir Sanader zamenica gradonacelnika Svetlana Milovanović, kao i načelnica Uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac. Treću godinu za radom Gradska uprava za obrazovanje raspisala je konkurs za učenike drugih razreda osnovnih škola.

„Rad je bio izuzetno kreativan, kao i svi, ali ovo je prva godina da nam je devojčica na mestu gradonačelnika i ja se iskreno nadam da će ga ona voditi savesno i pošteno, istakla je Pjevac.

Kad bih ja bila gradonačelnica uvela bih nova pravila:

-sa mnom u Skupštini radila bi deca, mi bismo naredili odraslima da sad oni malo slušaju nas.
-mi bismo umesto kladionica i kafića otvorili igraonice, sportske terene, poslastičarnice gde bi kolači i sladoledi bili besplatni za svu decu.
-napravili bismo igralište za svaku ulicu posebno.
-u školu bismo išli stalno pre podne, da bismo imali više vremena za druženje i igranje.

Ovo su neke sitnice koje bih ja promenila. Ako budete glasali za mene usvojićemo i vaše predloge u korist sve dece. Vaša buduća gradonačelnica Bojana Brekić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*