Srednja poljoprivredno prehrambena škola „Stevan Petrović Brile“- ustanova sa bogatom tradicijom, konstantnom modernizacijom i učešćem u brojnim projektima

Srednja poljoprivredno prehrambena škola „Stevan Petrović Brile“, obrazovna ustanova sa bogatom tradicijom, konstantnom modernizacijom nastavnih kabineta i učešćem u brojnim evropskim projektima podiže kvalitet nastave. Trenutno se u Poljoprivrednoj školi sprovodi nekoliko evropskih projekata poput „Erasmus plus“ projekta koji ima za cilj da mobiliše učenike za lakše pronalaženje posla na tržištu rada.

Projekat u slobodnom prevodu nosi naziv „Talentovani preduzetnici na  tržištu rada“ i sprovodi se u pet zemalja: Srbiji, Letoniji, Italiji, Portugalu i Turskoj. Ovo je drugi po redu „Erasmus plus“ projekat koji se sprovodi u Poljoprivrednoj školi i trajaće narede dve godine. Pored toga troje učenika ove škole su među deset iz cele zemlje koji će naredne godine u junu boraviti na studijskoj praksi u Sloveniji, koja će trajati od 1.juna do 30. jula 2021. Učenici  Rastko Jurišić, Anastasija Stojić i Nataša Vojnović, boraviće u Mariboru.

Na uspehe učenika, posebno onih koji će boraviti u Mariboru ponosni su i njihovi roditelji koji smatraju da je to veoma dobro, jer iskustva drugih mogu samo da upotpune njihovo obrazovanje koje je i ovako na zavidnom nivou.

Ne čudi da učenici ove škole postižu dobre rezultate. Stručni kadar i dobra opremljenost su imperativ rukovodstva škole koje je obezbedilo razne donacije u okviru kojih i Hanterovu opremu za veterinarski kabinet – dar Evropske unije.

Škola ima i veoma dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, a  otvorena je za sve građane, posebno za one najmlađe, koji mogu uživati u mini zoo vrtu, a zahvaljujući donacijama Beo zoo vrta mogu se videti i životinje nekarakteristične za sremski region.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*