Србобранска бразда најпосећенија до сад

Промоција пољопривреде као приоритет Србобрана и Војводине

Пољопривредна манифестација „Србобранска бразда“, 23.по реду, одржана је данас у Србобрану, а посетило ју је више од хиљаду пољопривредника из Војводине. У такмичарском делу где су пољопривредници одмерили снаге у умећу обраде земље учествовало је више од 200 такмичара из 10 различитих војвођанских општина.

Србобранска бразда је манифестација од изузетног значаја за пољопривреду, због чега је Секретаријат за привреду и ове године издвојио за њу значајна средства, а подршка с наше стране наставиће се и у будуће. Број учесника расте из годину у годину, а председник општине Србобран и његови сарадници заслужни су за то што оваквим манифестацијама доказују да се пољопривреда, као најзначајнија грана привреде у Војводини, бескомпромисно подржава – рекао је секретар за привреду Чедомир Божић.

Председник Општине Србобран Радивој Дебељачки рекао је да је овогодишња Србобранска бразда оборила све рекорде, са више од 200 трактора у дефилеу и са више од 70 у такмичарском делу.

– Србобран је пољопривредна општина, са 26.000 хектара обрадиве земље и са више од 1.500 активних пољопривредних газдинстава. Дужни смо да ослушкујемо њихове потребе, а да су они задовољни заједничком сарадњом потврђује њихово присуство на овој значајној манифестацији – рекао је Дебељачки.

Један од такмичара, Драган Аризановић из ПД “Маглић” такмичио се пре 15 година на овој манифестацији, а данас каже да је промоција пољопривреде пун погодак јер се ова грана привреде налазила у запећку.

Учествовао сам на такмичењу кад је било 24 сата орање, 2003.године , ово данас је више ревијално такмичење али је свакако добро, јер се такмичимо у отварању бразед, држању дубине, заоравању предње и задње бразде итд. То није тешко радити са лаким машинама, али ја то радим са Џон Диром серија 8 хиљада И 278 коња – рекао је овај искусни тракториста, додавши да је неопходно у континуитету радити на промоцији пољопривреде да би се И позитивна слика могла пробити до јавности.

Уз програм за пољопривреднике, организован је и програм за најмлађу публику, на манифестацији су учествовала и културно уметничка друштва, а додељени су и вредне новчане и робе награде.