SM: Žandarmerija predstavila opremu i vežbe

Povodom Dana grada i gradske slave Sveti Dimitrije, a u okviru novembarskih dana, na Trgu Ćire Milekića i u gradskom parku, pripadnici odreda žandarmerije iz Novog Sada održali su javnu prezentaciju pokaznih vežbi, opreme, vozila i ljudstva.

Javna prezentacija je bila usmerena na upoznavanje osnovnih principa delovanja i nadležnosti žandarmerije Srbije. Pokazne vežbe i predstavljanje odreda namenjeno je svim građanima, ali posebno najmlađima, koji su uživali u vozilima i drugoj zanimljivoj opremi žandarmerije.

1-1

Oko 20 žandarma demonstriralo je rezličite vežbe, u prisustvu velikog broja sugrađana, kako bi ih uputili na to šta je njihov posao i šta rade u svojoj službi. Izvođenjem pokaznih vežbi, pripadnici novosadskog odreda predstavili su svoju profesiju ne samo nošenjem specifičnih uniformi, nego i svojim sposobnostima. Pored toga, demonstrirana je i oprema koja se koristi, naoružanje, neka od vozila i deo rada specijalnih jedinica.

Građani su imali priliku da neposredno vide kako izgledaju brojne vežbe i treninzi, neophodni za stalno održavanje kondicije, izdržljivost, snalažljivost, spremnost i rad pripadnika žandarmerije. U skladu sa uzrastom i uz nadzor odraslih, mališani su mogli da se oprobaju u nekoj od vežbi, vožnji ili drugoj demonstriranoj aktivnosti kao što su spuštanje niz sajlu, oblačenje uniforme, korišćenje opreme, boravak u vozilu i maskiranje.

Cilj ove pokazne vežbe bio je da se građani i šira javnost, a posebno deca i omladina, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, bliže upoznaju sa radom žandarmerije – prirodom posla, svrhom postojanja i njenim značajem za sve njene državljane.

18-1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*