SM: Vodosnabdevanje iz gradskog sistema i u Noćaju

Izgradnja vodovodne mreže u Noćaju odvija se prema planu. Radovi na izgradnji priključaka za domaćinstva takođe se obavljaju bez problema i u kontinuitetu, rekli su mitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader i direktor JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica Borislav Babić prilikom obilaska radova u Noćaju.

U selu na severu Mačve do sada je izgrađeno oko 6,5 km primarne i sekundarne distributivne mreže, od planiranih 10 km. sanader-13

– Polako se privode kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže u Noćaju i ovo je sigurno jedan od najvećih poduhvata što se tiče vodosnabdevanja u našem gradu. Od mačvanskih sela jedino su Noćaj, Ravnje i Radenković bez gradske vodovodne mreže. U toku su radovi u Noćaju, dok je u Ravnju pre izvesnog vremena započet vodovod i očekujem da će se mašine preseiti u Ravnje da završimo započeto, rekao je gradonačelnik Sanader prilikom obilaska radova.

Uporedo sa radovima na izgradnji vodovodne mreže u toku je i priključenje potrošača na javni sistem vodosnabdevanja. Prema rečima nadležnih, interesovanje meštana je veoma veliko i do sada trećina domaćinstava već poseduje izgrađen priključak.

– Do sada je urađeno stotinak priključaka domaćinstava na vodovodnu mrežu. U isto vreme radimo mrežu i priključivanje, pa svaki dan uradimo oko 100 metara mreže i po nekoliko priključaka, rekao je Babić dodavši da bi čitav posao trebalo da se završi do kraja godine i podsetio da vrednost radova na izgradnji vodovodne mreže u Noćaju iznosi oko osam miliona dinara.

Mitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader je ovom prilikom najavio i izgradnju podstanice, odnosno kopanje bunara u Radenkoviću naredne godine.sanader11

– Za bunar u Radenkoviću u narednim danima trebalo bi da se raspiše javna nabavka, a da već naredne godine krene bušenje. Paralelno sa tim radiće se i na izgradnji distributivne mreže kroz selo, objasnio je Sanader i dodao da će nakon pomenutih radova sva sela sa teritorije grada biti priključena na gradski sistem vodosnabdevanja.

Svi zainteresovani meštani Noćaja, koji žele da se priključe na vodovodnu mrežu, to mogu uraditi svakog četvrtka u prostorijama Mesne zajednice „Noćaj“. Cena priključka iznosi 25.000 dinara, uz mogućnost plaćanja na rate.

tn-1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*