SM: Slađana Milenković dobitnik međunarodne nagrade za haiku

 
Sremska Mitrovica – Profesor i spisateljica iz Sremske Mitrovice Slađana Milenković dobila je nagradu za haiku pesmu na Međunarodnom festivalu poezije u Bugarskoj. Njena poezija je više puta nagrađivana na književnim manifestacijama, a pesme su joj objavljivane i u Japanu.

Međunarodni festival poezije “Melnik 2017 – Melničke večeri poezije” održan je u Bugarskoj i okupio pisce iz Bugarske, Grčke, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Republike Srpske, Rumunije, Mađarske itd. Nagrade za najbolje haiku pesme dobili su pisci iz Hrvatske, Bugarske i Srbije. Treću nagradu za haiku na ovom međunarodnom festivalu dobila je Slađana Milenković iz našeg grada.
Prof. dr Slađana Milenković, doktor srpske književnosti i profesor visoke škole iz Sremske Mitrovice, pored pisanja udžbenika i književne kritike, eseja i naučnih radova, piše poeziju i haiku poeziju. Do sada je objavila pet zbirki poezije. Njena poezija je prevođena na japanski, engleski, bugarski, rumunski i druge jezike. Član je Društva književnika Vojvodine i najvišeg stručnog tela u oblasti obrazovanja Nacionalnog prosvetnog saveta Republike Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*