SM: Objavljena su dva javna poziva za finansijsku pomoć izbeglim i raseljenim licima

Na oglasnim tablama u Sremskoj Mitrovici, na internet prezentaciji grada i na sajtu Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima objavljena su dva javna poziva za finansijku pomoć izbeglim licima sa prebivalištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, navodi se u saoštenju GU za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Grada Sremska Mitrovica.

Javni poziv za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica odnosi se na bespovratnu pomoć u robi u vrednosti od najviše 200 000 dinara.

Javni poziv za pružanje pomoći putem dodele građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja u stambenim objektima u vlasništvu izbeglih, prognanih ili raseljenih lica odnosi se na dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu građevinskog meterijala za popravku određenih delova stambenih objekata. Pomoć se sastoji u  osnovnom građevinskom materijalu, stolariji, drvenoj građi i instalacionom materijalu i sanitarijama, koji je prema stanju stambenog objekta neophodan za ugradnju ili zamenu postojećeg, kao i materijalu za postavljanje podova i plafona (parket, laminat, gipsane ploče i sl.). Maksimalan iznos  sredstava za pružanje pomoći za poboljšanje uslova stanovanja po korisniku je do 1.500 evra (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate).

Javni pozivi traju od 16. januara  do 16. februara. 2017. godine. Sve informacije u vezi pomenutih javnih poziva zainteresovana lica mogu dobiti putem telefona: 022/610-566 lokal 107, kod poverenika za izbeglice, adresa grada Sv. Dimitrija13, kancelarija 7 ili na telefon Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima: 021/475 42 95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*