SM: Izgradnja hale za separaciju otpada na deponiji SREM-MAČVA

U Gradskoj kući u Sremskoj  Mitrovici potpisan je ugovor  između Grada Sremska Mitrovica i firme “Radun inženjering” DOO, koji  podrazumeva izgradnju  hale za separaciju otpada na Regionalnoj deponiji “Srem-Mačva” za čiju će namenu  iz gradske i republičke kase  biti izdvojeno oko 52 miliona dinara sa PDV-om istako je Saša Bugadžija v.d. načelnika  GU za infrastukturu i imovinu Grada Sremska Mitrovica.

Radi se veoma važnoj investiciji koja je sa aspekta zaštite životne sredine i pravilnog odlaganja komunalnog otpada vrlo  značajna za naš grad, ali i za deponiju koja gravitira između Grada Sremska Mitrovica i Šapca. Izgradnjom hale stiču se uslovi za pravilno odlaganje i odvajanje korisnog dela  otpada, odnosno onog dela otpada koji može da ide na tržište, da se proda, reciklira. Izgradnjom hale i puštanjem linije separacije  u rad, mi produžavamo vek trajanja naše Regionalne deponije – ističe Bugadžijaposlednji-sloj-izolacije-na-dnu-deponije.

Objekat će biti veličine  oko 2000 m2, a rok za završetak radova je 90 dana.

  –  Drago mi je što se u Srbiji uzima sve više zamaha po pitanju sređivanja otpada. Trudićemo se da što pre završimo objekat da bi mogla da se montira oprema  i da se što pre pustu deponija u postupak rada –  kaže  Boris Štrbac predstavnik firme “Radun inženjering” DOO.

Regionalna deponija je smeštena između Sremske Mitrovice i sela Jarak kao Regionalni sistem za upravljanjem čvrstim komunalnim otpadom na teritoriji  gradova Srem. Mitrovica i Šabac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*