СМ: До краја јула „Лето на Сави“

У Сремској Митровици све до краја јула одржава се манифестација „Лето на Сави“ посвећена пре свега најмлађима. Првог викенда јула на тераси Туристичког  инфо центра уприличен је „Уметнички кутак амбасаде Шведске“.

Најмлађи Митровчани имали су прилику да уживају у књижевним делима класика шведске  књижевности за децу и дечијим филмовима шведске продукције, а у оквиру овог догађаја организован је и „Карневал Пипи Дуге Чарапе“.

Град Сремска Митровица уз подршку установа културе и овог јула организује манифестацију намењену најмлађима Лето на Сави. Претходног викенда на тераси Туристичког инфо центра организован је Уметнички кутак амбасаде Шведске.

Најмлађи суграђани имали су прилику да уживају у делима шведске књижевности за децу и дечијим филмовима шведске продукције, а у оквиру овог догађаја организован је и „Карневал Пипи Дуге Чарапе“.

Захваљујући дугогодишњој успешној сарадњи Града Сремска Митровица и  Амбасаде Краљевине Шведске уприличен је и овој догађај, чију су организацију помогли Туристичка организација Града Сремска Митровица, Шведски институт и Шведски филмски институт.

Манифестација „Лето на Сави“ траје све до краја јула, а већ наредмог викенда најмлађе очекују позоришне и ликовне радионице које ће се одржати на градској плажи.

Биљана Селаковић