Slađan Mančić povodom netačnih tvrdnji o kompaniji „Hačinson“: Nije istina da je otpušteno 350 radnika, da propisane mere zaštite u toj fabrici nisu primenjene

Nedavno je javnosti plasirana informacija da je francuska kompanija „Hačinson“iz Rume otpustila oko 350 radnika zbog opšte situacije izazvane korona virusom. Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić demantovao je ovu informaciju i istakao da je reč o neistinitim tvrdnjama koje su se našle u medijima.

„Nije istina da je otpušteno 350 radnika, da propisane mere zaštite u toj fabrici nisu primenjene, da ih radi 3.000, od toga 1.000 u smeni. Sve je to netačno, jer oni ukupno imaju 1250 zaposlenih“, izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, demantujući natpise koji su plasirali portal Sremske vesti, Kurir, portal „Direktno“.

„Kada smo videli prvi natpis mi smo kao Štab, kao Opština, kao odgovorni ljudi, reagovali na pravi način, obratili smo se  službeno i tražili odgovor od francuske kompanije koji smo u toku jučerašnjeg dana i dobili i zakazali sastanak sa direktorom, koji smo takođe obavili. Kao predsednik opštine mogu da kažem da ono što je napisano i preneseno u svim tim medijima apsolutno ne odgovara istini“, dodao je predsednik rumske opštine.

Slađan Mančić je ukazao i na ozbiljnost situacije sa kojom se susreće ne samo kompanija „Hačinson“ već i druge kompanije sa kojima „Hačinson“ sarađuje.

Svi kupci i partneri sa kojima „Hačinson“ radi, ne kod nas nego u Evropi i svetu su stali, proizvodnja automobila je stala u ovoj krizi. Tačno je da su ljudi iz kompanije „Hačinson“ raskinuli ugovore sa 81 radnikom. 81 radnik  je imao ugovor na određeno vreme i primljen je zbog povećanog obima posla. 22 radnika od tih 81 je primljeno početkom marta kada se nije znalo da će do ove krize da dođe u ovom obimu. Nije tačno da su nasumice ljude naterali na otkaz“, izjavio je Mančić.

Predsednik Opštine Ruma se osvrnuo i na primenjivanje propisanih mera zaštite u ovoj kompaniji i istakao da nije istina da se ove mere nisu sprovodile.

„Te tvrdnje apsolutno ne stoje, sve mere se primenjuju u toj fabrici i svim drugim fabrikama. Iskreno nam je rečeno da su prvih dana od proglašenja vanrednog stanja imali problema sa nabavkom zaštitnih maski, kao i svi mi na kraju krajeva. Vremenom je sve dovedeno u normalu, svi radnici su dobili zaštitnu opremu, maske“, zaključio je prvi čovek rumske opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*