Skupština Opštine Inđija: Usvojen rebalans prihoda i rashoda za tekuću godinu

Odbornici Skupštine Opštine Inđija, na osnovu informacije o izvršenju budžeta u prvih devet meseci usvojili su rebalans prihoda i rashoda za tekuću godinu.

Izvršenje ovogodišnjeg budžeta u prva tri kvartala realizovano sa skoro 28 odsto, a Odlukom o rebalansu budžeta utvrđeni su ukupni prihodi i rashodi u iznosu od 3 milijarde i 520 miliona dinara. U odnosu na plan ukupno umanjena sredstva iznose 420 miliona, jer određeni prihodi projektovani od viših nivoa vlasti i prodaje parcela u industrijskoj zoni nisu u potpunosti realizovani.

„Iako je niska stopa izvršenja, moram da napomenem da je značajan pomak napravljen u domenu investicija gde su se stvorili svi preduslovi u smislu obezbeđivanja projektne dokumentacije svih studija izvodljivosti, implementacije opšte društvene opravdanosti tako da se ona isto prenose u realizaciju u narednu godinu“, rekla je Branka Naić, načelnica odeljenja za finansije Opštinske uprave Inđija.

Nasleđena dugovanja budžetskih korisnika ključan su faktor što su se značajna sredstva opredelila za vanredne namene. A preko 700 miliona dinara ove godine priteklo je sa pokrajinskog nivoa. Novom Odlukom planiraju se i sredstva iz Pokrajine za međuopštinski projekat – izgradnju puta u Fruškoj gori, koji će se realizovati kroz inđijski budžet.

„Imamo situaciju da je rekonstrukcija puta od Banstola do hotela „Norcev“ uvrštena u naš budžet, iako su kompletna sredstva iz pokrajine. Dakle, ne trošimo naša sredstva, ali bez obzira na to ona se nalaze na našim budžetskim stavkama i samim tim utiču na izvršenje, odnosno spuštaju taj nivo izvršenja“, objasnio je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Prvi među odbornicima – predsednik Skupštine Opštine, ističe domaćinsko upravljanje „opštinskom kasom“, kao faktor nastavka investicija i u novog godini.

„Ono što je vrlo bitno da znaju građani naše opštine je da se vodi briga o svakom dinaru i da on mora da bude utrošen u onom smeru gde treba da bude. Mi smo sagledali situaciju gde smo planirali da trošimo novce, gde nismo uspeli iz nekih objektivnih razloga, pa smo te iznose preusmerili na neka druga izvršenja“, rekao je Milan Predojević, predsednik Skupštine Opštine Inđija

I pored delikatne teme sednica je okončana u rekordnom roku, bez diskusija odbornika, posebno onih koji „greju opozicione klupe“, kako prisutnih, a pogotovu „konstantno odsutnih“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*