Šimanovci: Otvoreno igralište za čisto i zdravo uživanje

U Šimanovcima je svečano otvoreno dečije igralište „Peđa Gajić“ u Katanić sokaku. Vrpcu su presekli zamenik predsednice Opštine Pećinci Zoran Vojkić, predsednik Saveta Mesne zajednice Šimanovci Aleksandar Mandić i počasna predsednica igrališta Teodora Dumić.

Pozdravljajući decu i goste, Aleksandar Mandić je između ostalog rekao da je ideja za ovo dečije igralište potekla od dece i roditelja.

„Desetak godina borili ste se da dobijete kutak za uživanje u vašem kraju. Sadašnji savet MZ je naišao na razumevanje rukovodstva Opštine Pećinci i javnih preduzeća da se ova ideja realizuje. Izgradnju dečijeg igrališta pomogli su Opština Pećinci, Sportski savez Razvoj sportova Pećinci, JKP „Sava“ Pećinci, JKP „Vododov i kanalizacija“, a veliki doprinos dali su i Pavle Đurić, Branko Jovanović, Dušica Milošević i porodice Gajić i Tošović. Namera Saveta MZ je da deca koja stanuju van centralnog dela Šimanovaca dobiju prostor za igru u blizini, što se i ostvarilo izgradnjom ovog igrališta, kao i popravkom igrališta na Novom naselju, ali i u školskom dvorištu. Na sednici Saveta MZ održanoj krajem septembra, doneta je odluka da se dečjem igralištu u Katanić sokaku dodeli ime tragično nastradalog Predraga Peđe Gajića koji je odrastao u ovoj ulici“, rekao je Mandić i obećao da će MZ Šimanovci pomoći da se na igralištu postavi česma sa pijaćom vodom, poseje trava, zasade sadnice i postavi osvetljenje, kako bi dečije igralište „Peđa Gajić“ bilo mesto za opuštanje i uživanje kako dece, tako i njihovih roditelja i baka i deka.

„Zadatak svih, i mlađih i starijih meštana ovog kraja je da čuvaju igralište od nesavesnih pojedinaca. Prisetimo se samo kako je ovaj prostor bio zapušten do ovog leta, a kako sada izgleda. Ova slika dečije vreve je ono što želimo da vidimo, da deca provode što više slobodnog vremena na svežem vazduhu. Zato neka bude što više dece u Šimanovcima, a mi odrasli ćemo se truditi da im obezbedimo što bolje uslove za odrastanje“, naglasio je Mandić.

Predsednik Sportskog saveza „Razvoj sportova“ Siniša Đokić uručio je lopte deci iz ulica Katanić sokak i Partizanska i tom prilikom je izjavio da kada je reč o dečijem sportu, Sportski savez svoju misiju vidi pre svega u doprinosu zdravom i bezbednom odrastanju dece i zato se aktivno uključio u izgradnju i opremanje igrališta u Šimanovcima.

„Sudeći po raspoloženju dece, po njihovom smehu i trčakaranju za loptom, nije tačno da deca danas ne znaju da se igraju bez kompjutera, i da ne umeju da se druže bez društvenih mreža. Treba im obezbediti uslove za to i videćete koliko su srećni i koliko im je važno druženje i igra sa vršnjacima na otvorenom prostoru. Mi smo to danas videli u Šimanovcima i zato je ova investicija toliko dragocena“, rekao je Đokić.

Sva deca koja su prvog dana došla na igralište dobila su na poklon slatke pakete koje je pripremila Peđina majka Snežana Gajić, koja je i otkrila ploču sa imenom igrališta.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*