Селидба библиотеке у Дом војске при крају, могуће отварање идућег понедељка

Градска библиотека у Руми скоро у потпуности је завршила селидбу књига и инвентара из старог објекта у преуређени Дом војске.

Нови простор ће омогућити и боље услуге Градске библиотеке, рекао је на једној од претходних седница већа директор библиотеке Дамир Васиљевић Тоскић, образлажући план рада библиотеке за наредну годину. Он је том приликом истакао и да је за следећу годину планирана набавка око три хиљаде књига. Истовремено, председница Општине Рума најавила је и да ће ускоро бити уприличено свечано отварање, а незванично се као дан отварања помиње идући понедељак.

 

„Тако да већ половином септембра очекујемо свечано отварање наше библиотеке уз пригодан програм позваћемо и челне људе из ресорног минситарства ии покрајинског секретаријата за културу и из суседних градова директоре библиотека , колеге библиотекаре, да то уприличимо на један леп начин јер заиста ће се библиотека преселити у једну од најлепших и најрепрезентативнијих зграда у нашем граду. Од половине септембра зграда ће бити отворена за све посетиоце, а већ од наредног лета и у прелепом дворишту Дома војске ћемо организовати тематске пригодне књижевне и поетске вечери“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.