Sednica Skupštine Opštine Ruma: Predlog o raspravi o izgradnji fabrike medicinskog otpada nije usvojen

Odbornici Skupštine Opštine Ruma usvojili su sve tačke predloženog dnevnog reda. Predlog odbornika Nenada Borovića (Demokratska stranka), Miroslava Lukića i Borisa Šikića (Dosta je bilo) da se u dnevni red uvrsti i rasprava o navodnoj izgradnji fabrike medicinskog otpada nije usvojena. Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević kazao je da Predlog za Izmenu i dopunu dnevnog reda nije prihvaćen zato što nije postojao nijedan razlog da se ta rasprava otvara, s obzirom da se ne može raspravljati o nečemu što se još nije dogodilo.

„Nečijom voljom iz nama nepoznatih razloga napravljena je jedna negativna atmosfera, a činjenica je da nema zahteva za izgradnju bilo kakvog objekta za preradu medicinskog otpada. Svim odbornicima je poznato da svaka odluka vezana za investicije, pa i elaborat o zaštiti životne sredine, prethodno mora proći skupštinsku proceduru. Niko se još nije ni obratio sa zahtevom da se bilo šta gradi i ako uopšte dođe do te priče o eventualnom pokretanju neke delatnosti i gradnji nekakvog objekta na toj parceli, mi ćemo to naravno imati kao temu dnevnog reda“, istakao je Kovačević.

Predsednik Opštine Ruma osudio je negativnu kampanju koja se vodi pod sloganom „Zaustavimo trovanje Rume“, ističući da se cela propaganda zasniva na pretpostavkama i da se sa javnošću zlonamerno manipuliše. Istina je, rekao je Mančić, da je parcela „Sinofarmu“ prodata iz ekonomskih razloga još pre godinu i po, ili čak dve godine, i da je za to ostvaren prihod u budžetu Opštine Ruma. Dakle, skoro dve godine oni su vlasnici te parcele i ništa se ne dešava, naglasio je Mančić.

 

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*